Okul Tarihçesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

1957–1958 öğretim yılında ilk defa köydeki eğitim-öğretimi gerçekleştirmek için Büyükcamili ve Küçükcamili köyleri arasında Camiikebir adı ile eğitim-öğretime açılmıştır.        1973 yılına kadar bu binada gerçekleştirilen eğitim-öğretim bu tarihten sonra yeni binasına taşınmış ve eğitim-öğretime burada devam etmiştir. Burada Büyükcamili İlkokulu adı ile hizmete açılmıştır. Daha sonra köylünün girişimleri ile aynı avlu içine bir de ortaokul yaptırılmış, 1988–1989 eğitim-öğretim yılında ortaokul da hizmete açılmıştır.        Bütün bu girişimler köylünün eğitim seviyesini yükseltmek için, köylünün işbirliği ile gerçekleştirilmiştir.        1990–1991 öğretim yılında ise ilkokul ve ortaokul bir çatı altında birleştirilerek Büyükcamili İlköğretim Okulu adını almıştır. O tarihten bu güne kadar da okul bu isimle eğitim-öğretime devam etmektedir. Okulların aynı avlu içinde olması ve öğretim binalarının birbirine yakın olması ilk ve ortaokulların birleştirilmesinde büyük rol oynamıştır.        Bu okulların yapılmasından sonra Büyükcamili isminin verilmesi ise köyün adından dolayı olmuştur.     2005-2006 eğitim- öğretim yılında bilgisayar laboratuarı açılmıştır. Halen 15 bilgisayar, 1 projeksiyon makinesi ve mevcut Internet bağlantısıyla öğrencilerimize ve çevre halkına hizmet vermektedir.      Büyükcamili Ortaokulu ismi ile faaliyet gösteren okulumuzun adı rahmetli belediye başkanı merhum İbrahim GÜRBÜZ´ün ismini alarak İbrahim Gürbüz Ortaokulu olmuştur.      Okulumuzda çevre köylerden gelen öğrencilere (Bektaşlı, Küçük Bıyık, Büyük Bıyık, Sarı Höyük, Tatar Höyük, Eğri Basan, Küçük Camili köylerine) taşımalı eğitim vermektedir. Okulumuzda 1 Müdür (Mevlüt DEMİRCİ),  5 Branş  bulunmaktadır ve eğitim öğretime devam etmektedir.